VEJRKASSEN

”Vejrkassen” er fra en måneds arbejdsophold i Kunstnerhuset på Hirsholmene og har nr. 38 i rækken af rejsebøger.

Der blev fundet små regelmæssige stykker skifer i vandkanten som sandsynligvis er rudimenter af tagbeklædning fra udtjente huse på øen. Som en reference til tidligere beboelser og de skifertavler skolebørnene for lang tid siden brugte til at skrive på, blev nogle skiferstykker indsamlet og brugt til optegnelser af de daglige vejrobservationer under opholdet.

Efter opholdet er skiferstykkerne blevet placeret i kronologisk orden i en gammel metalmadkasse der er fundet på et loppemarked.

Rejsebog nr. 35

Bogen fra 2009 er fremstillet under et arbejdsophold i Malerhuset i Sønderho på Fanø. Der er indsamlet ting fra vejene, fra strandene og fra stierne rundt på øen. De enkelte siders form og udtryk er en omskrivning af de mange hollandske kakler som findes i gamle huse på Fanø. Størrelsen på siderne har samme mål som kaklerne og cirklen der omkranser motiverne er gentaget i bogen.

Rejsebog nr. 42

Rejsebog nr. 42 er fra 2012

Den udspringer af et residensophold i Rebild arrangeret af MNKK (Midaldrende Nordjyske Kvindelige Kunstneres netværk for international kunst) og Rebild Kommune.  

Der blev indsamlet kasseret materiale fra de deltagende kunstnere, billeder fra opholdet og de arrangementer der fandt sted. Sammen med de ting der blev fundet undervejs, blev det integreret i rejsebogen. Siderne har fået plads i en tømt chokoladeæske.

Hvor mange måger...

Rejsebog nr. 6, 1998:

Blyantsskitser af flyvende måger nedfældet på forhåndenværende materiale, på en færgetur fra Jylland til Sjælland.