Poesi i Skoven

Udgangspunktet for ”Poesi i Skoven” er min egen poesibog og de visdomsord, der findes der. Poesibøger, små fine bøger med blanke sider, cirkulerede hovedsageligt mellem pigerne i min barndom. Venner, lærere og familie blev bedt om at skrive i dem, og de håndskrevne tekster var vers, der indeholdt gode ønsker og leveregler.

I samarbejde med Bogby 9520 har jeg fået kontakt til ældre borgere i Rebild kommune, som har stillet deres poesibøger til min rådighed. Jeg har valgt tekster, der stadig har gyldighed, både fra mine egne poesibøger og fra bøgerne fra lokalområdet. Ved at blande teksterne er projektet blevet forankret i Rebild samtidig med, at der skabes linjer ud i verden.

Teksterne er malet på en gruppe bøgetræer på kalkbjerget bag Thingbæk Kalkminer i Rebild. De er overført på træstammerne så de står med den håndskrift, de er skrevet med i poesibøgerne.

Efterhånden som vejr og vind nedbryder malingen og træerne vokser, vil teksterne blive mere og mere utydelige og til sidst forsvinde helt, hvor lang tid der går er uvist.

Poesi i Skoven er udført i 2016 og er mi bidrag til et større landartprojekt under Land Art Rebild.

Poesi i Skoven er støttet af ANNE E. Munchs Legat og Kuluraftale Nordjylland

Læs mere om baggrunden for værket her:

mnkk.dk

Landarrebild.dk  

Rebildcenteret.dk 

Og i Kunst i Naturen, Landart viser vej i de Nordjyske landskaber,

udgivet af Land-Shape og KulturKANten